Mijn naam is Anouk en ik ben de ontwerper en maker, van de MonPilou poppen en poppenkleertjes. Ik woon en werk in Amsterdam.

Toen ik mijn eerste kind verwachtte, in 1994, maakte ik mijn eerste Waldorf popje. De eerste poppen waren echt niet perfect maar ik vond het heerlijk om te doen en dat is nog steeds zo. Daarom besloot ik er uiteindelijk mijn werk van te maken. Eerst thuis, vanuit mijn achterkamer, toen huurde ik een studio in een broedplaats en inmiddels heb ik een kleine maar hele fijne winkelruimte, die ik als atelier gebruik, in de Jordaan, in Amsterdam. 
In de loop der jaren heeft mijn poppenwerk zich uitgebreid tot een webwinkel met poppenmaak materialen, patronen en stoffen. Dit alles maakt dat mijn werkweken goed gevult zijn.

Er zijn vijf mannen in mijn leven, mijn man Dave en mijn vier zonen en er zijn ook inmiddels ook dames, de vriendinnen van mijn zoons en mijn katje "Pilou". 
Wat ik het liefst doe naast poppenmaken, naaien en haken, is kamperen in de natuur, lezen, muziek uit alle verschillende tijden en ik houd een goed feestje waar ik lekker kan dansen (liefst op oude Motown muziek ;-).

Pilou is de Franse naam voor een zachte flanellen stof. Ook wordt het eenvoudige, flanellen, knooppopje voor babytjes vaak een Pilou genoemd.

Meer over de poppen, hier.

© 2013 - 2023 MonPilou | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel